La variant d’Olot no avança per falta de consens municipal i de resposta de l’Estat

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, es va reunir dimarts al matí a Barcelona amb responsables de Carreteres i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per tractar el tema de la variant d’Olot. Una reunió de la qual en va sortir bastant optimista. El principal problema, destaca, es troba dins l’àmbit local, ja que aquí no hi ha consens.

Com és conegut, fa anys que el projecte de la variant d’Olot és en veu de polítics i ciutadans, però sembla que encara no és una realitat. El principal problema es troba en el punt en el qual conflueixen els dos trams, que són de titularitats diferents: de l’Estat Espanyol i de la Generalitat. El ministeri espanyol, de la seva banda, no va rebre a l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que ahir va ser a Madrid per tractar aquest i d’altres aspectes. Ara, sembla que l’Estat no considera la construcció de la via prioritària. La gran dificultat, doncs, es troba en que no es pot acabar de definir el traçat de la Generalitat, sense el projecte de l’Estat.

Una infraestructura, que mentre no es construeix, té grans afectacions al centre de la ciutat i al vial Sant Jordi, ja que amb el pas de tants vehicles i camions, asfalt ho pateix, i l’Ajuntament no té pressupost per asfaltar-lo cada dos anys. Un problema que acumula a les queixes dels veïns.

L’alcalde ha explicat que continuarà insistint, i és que ha estat fent fins ara, però sembla que sense resposta. Restem a l’espera, doncs, de la decisió de l’Estat Espanyol i confiem amb el diàleg per arribar a un consens entre les forces polítiques olotines.

x