La Fira de Sant Lluc s’aplegarà al centre d’Olot amb una Fira d’Entitats renovada i s’emetrà en directe per Olot Televisió

Aquest dijous s’ha presentat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Olot una nova edició de la Fira de Sant Lluc. Enguany i per primera vegada totes les activitats s’apleguen al centre d’Olot. La fira presenta novetats i remodelacions, com ara en la Fira d’Entitats, que deixarà de tenir estands tancats per convertir-se en un gran espai obert. Olot Televisió emetrà dos programes especials en directe des de la Fira de Sant Lluc. Serà en el marc del magazín ‘1món.cat’ de La Xarxa del dissabte 18 i diumenge 19 de 18h a 20h des de la Plaça Rector Ferrer.

Fins a nou espais repartits pel centre de la ciutat, des de la Plaça Clarà fins a la Plaça del Carme, passant per la Plaça de Braus i el Carrer dels Sastres ocuparan el cap de setmana que ve la Fira de Sant Lluc, una de les més grans i diverses de la ciutat. D’aquesta manera Sant Lluc consolida el model de fira que l’Ajuntament va plantejar fa tres anys, quan es va moure dels terrenys de l’antiga estació al centre. Com és habitual, el protagonisme el prenen els sectors econòmics i culturals de la ciutat en les diverses fires i activitats que es duran a terme, on hi participaran més de 329 expositors i es realitzaran més d’un centenar d’activitats. Una de les fires més habituals de Sant Lluc és la Fira d’Entitats que enguany canvia de format, ja no hi hauran estands tancats per a cada entitat sinó que serà un gran espai obert. A la Plaça Major i dins de la Fira d’Entitats s’hi posaran també una pantalla gegant, un punt d’informació dels estands per als visitants i un escenari on es duran a terme les actuacions de cloenda de la fira.

Una altra de les fires és la 5a Fira del Vehicle d’Ocasió al Firalet, en la que 11 concessionàries mostraran els seus vehicles i amb una novetat respecte a les passades edicions, un estand amb biciletes elèctriques. També aquest any es dona continuïtat a una de les novetats de l’any passat, el ‘Segueix el Fil’ al Carrer dels Sastres i la Plaça de les Monges.

Una de les novetats de la fira té lloc ja aquest dissabte dins de l’ “Olot Dibuixa. Jo tampoc sé dibuixar”. A partir de 2/4 de 5 de la tarda els nens i nenes d’entre 6 i 16 anys podran imitar als dibuixants de la tradicional Fira del Dibuix venent els seus dibuixos davant de l’església de Sant Esteve.