La comunitat musulmana olotina celebra la Festa del Xai

Ahir es va fer la Festa del Xai al Casal Social del barri de Sant Miquel. Lluint les seves millors gales, la comunitat musulmana es va reunir per celebrar aquesta festa en commemoració de la submissió perfecte de l’home a la voluntat de Déu.

El sacrifici del xai està representat per l’episodi alcorànic, i també bíblic, en què Abraham va estar a punt de sacrificar al seu fill per ordre divina. Segons l’Alcorà, quan el profeta estava a punt de complir aquesta ordre, Déu el va aturar i va permetre que substituís el fill per un xai com a objecte d’ofrena.

És tradició que després del sacrifici es fàcil una gran festa, que és el que van fer el dissabte la comunitat musulmana olotina. Durant la festa, els participants van fer una passarel·la de moda en la que els nois i noies de la comunitat musulmana lluïen diferents vestits africans que ells mateixos s’havien comprat, alguns d’ells des d’Àfrica mateix. Després també van fer una obra de teatre i van recordar el significat del sacrifici. Segons el calendari islàmic, el sacrifici del xai es va fer el passat dia 4 d’octubre i aquest cap de setmana a Sant Miquel només en van fer la festa. Aquesta és una de les celebracions més importants del calendari islàmic que els musulmans olotins equiparen a la importància que tenen aquí les festes majors.