La Unió Esportiva Olot derrota per la mínima a l’Elx Il·licità i aconsegueix la primera victòria del curs com a local (1-0)

Un gol d’Héctor Simón en la segona meitat ha donat els primers tres punts de la temporada a casa a la UE Olot, que ha acabat amb 9 homes i patint de valent per tombar l‘Elx Il·licità per primera vegada. Els homes Arnau Sala han aconseguit una victòria balsàmica en un partit a vida o mort.

Com aigua de maig necessitava la victòria una Unió Esportiva Olot enfonsada a la classificació. Els homes d’Arnau Sala, a més, rebien la seva ‘bèstia negra’, l’Elx Il·licità de Vicente Mir. Però els olotins han aconseguit una balsàmica victòria per la mínima en un partit no massa lluït però on si algú ha merescut guanyar ha estat el conjunt local. Les baixes en defensa han donat protagonisme al capità Abel Solé, que feia mesos que no jugava un partit oficial i avui ha estat molt bé en la posició de central. El partit ha començat amb domini olotí. Uri Santos ha vist com Pol li aturava una bona ocasió abans que l’esfèrica es passegés sobre la línia de gol. L’Olot ha gaudit de bones ocasions però no ha pogut perforar la porta il·licitana en tot el primer temps.

La segona meitat ha començat millor per als visitants, que han despertat i han creat més problemes als locals. El matx s’ha complicat d’allò més per als d’Arnau Sala quan Abel ha vist la segona targeta groga a trenta minuts pel final però ha estat llavors quan els garrotxins han estirat d’orgull i han aconseguit l’únic gol del partit. Coro ho ha intentat de falta directa però el porter visitant ha estat molt bé desviant el seu xut.

El tècnic local ha apostat per Uri i ha canviat Carlos degut a l’expulsió, una decisió discutida per la graderia però que ha donat finalment resultat. David Márquez posava la pilota a l’àrea després d’un servei de cantonada i Uri Santos habilitava el migcampista Héctor Simón, que ha rebentat l’esfèrica enviant-la al fons de la xarxa.

Amb l’Elx llançat a l’atac buscant l’empat, Coro ha pogut marcar en una contra però s’ha topat amb Pol a l’àrea petita. El final del partit ha estat d’infart, amb nervis per les dues bandes i amb accions polèmiques. Enric Gallego ha agredit a un contrari i ha estat expulsat del terreny de joc en una acció molt lletja i l’Olot ha acabat tancat a l’àrea víctima de l’ansietat per aconseguir mantenir el resultat. El marcador, però, no s’ha mogut més i l’estadi municipal ha vist com el seu equip aconseguia la primera victòria de la temporada a casa.

A més, avui ha estat un dia especial per a Jordi Hostench, que tornava a casa vestint la samarreta de l’equip rival.

El Club Hoquei Olot ha estat homenatjat abans de començar el matx per l’ascens de la temporada passada. L’equip del curs passat ha rebut el caliu del públic a l’estadi i ha saltat a la gespa amb l’equip.

 

x