La 30a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa es celebrarà al Restaurant les Cols i reconeixerà els fesolaires de Santa Pau amb el Volcanet d’or

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa està d’aniversari. El proper divendres 24 d’octubre celebrarà la 30a Mostra, amb un sopar al Restaurant les Cols d’Olot. Allà es reconeixerà amb el Volcanet d’or la importància dels fesols de Santa Pau als plats del gremi. A més, una dotzena de restaurants oferiran menús de cuina volcànica des del 25 d’octubre fins el 30 de novembre.

Els cuiners de la Garrotxa ja tenen els fogons a punt per a la celebració de la 30a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, una cita que l’Associació d’Hostalatge valora per la seva importància en el gremi, perquè la Mostra va comportar la constitució del grup Cuina Volcànica.

La Mostra tindrà lloc el proper divendres 24 d’octubre al Restaurant les Cols, on dotze establiments hauran preparat diferents plats per degustar. A partir del dissabte 25 d’octubre i fins el 30 de novembre, els mateixos restaurants oferiran els menús de ‘Degusta territori’, una iniciativa que permetrà provar diferents plats de cuina volcànica, amb preus per a totes les butxaques.

El dia de la Mostra Gastronòmica, també s’entregaran els reconeixements cap a aquelles persones, empreses o iniciatives que ajuden a impulsar el gremi de la cuina volcànica. El Volcanet d’Or serà pels fesolaires de Santa Pau, pel seu treball per aconseguir la Denominació d’Origen protegida pel fesol. El Volcanet d’argent s’atorgarà a Gràfiques Garrotxa, per la seva ajuda al gremi; per la seva banda, els Restaurants Can Xel i l’Hostalet rebran el Volcanet de Bronze per la seva participació a  totes les mostres gastronòmiques de forma ininterrompuda. Precisament, l’aniversari comportarà que les persones que compleixin 30 anys durant el Degusta Territori gaudeixin d’un 30% de descompte en el preu dels menús.