Les varietats de fesols de Santa Pau de Gra petit i de Setsetmanera han rebut el segell de qualitat gastronòmica ‘Girona Excel·lent’ que s’han entregat a Mas Can Batlle

Les varietats de fesols de Santa Pau de Gra petit i de Setsetmanera han rebut el segell de qualitat agroalimentari ‘Girona Excel·lent’ de la Diputació de Girona. El president de la Diputació, Joan Giraut, ho ha anunciat aquest migdia al Mas Can Batlle de Santa Pau, en un acte que ha comptat amb la presència del xef Joan Roca.

Els fesols de Santa Pau de gra petit i setsetmanera de l’Associació de Cultivadors de Fesols de Santa Pau han estat els escollits d’entre un total de 31 productes. Aquesta varitet de fesols han obtingut el Segell de Qualitat agroalimentari ‘Girona Excel·lent’. Un distitntiu que premia aquell producte de més alta qualitat de les comarques de Girona.

La decisió l’ha pres un jurat format pel president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé: i els directors del jurat dels cuiners amb estrella Michelin i del jurat tècnic d’aquest grup, Joan Roca i Pep Nogué, respectivament. Aquest guardó està promogut per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç. Els altres productes finalistes han estat l’arròs de Pals i el foie gras.

Ara, amb l’obtenció d’aquest segell, aquest producte guanyador es promocionaran nacionalment i internacionalment per mitjà del distintiu de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, que els guardonats podran lluir en la seva etiqueta.

L’acte també ha comptat amb la presència del delegat d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Ferran Roquer; el representant dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Narcís Vila; així com amb els productors reconeguts per Girona Excel·lent i els cuiners amb estrella que han participat en el tast. Un acte que ha finalitzat amb un brindis per la bona salut dels productes de la terra.