El Postgrau en Vulcanologia porta a la Garrotxa estudiants de set països diferents

Aquesta setmana a Olot i la Zona Volcànica de la Garrotxa s’està duent a terme el Postgrau en Vulcanologia organitzat conjuntament per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Universitat de Girona. Aquesta és l’única formació d’alt nivell sobre el món dels volcans que s’imparteix en llengua castellana.


Divuit estudiants vinguts de diferents països s’han desplaçat fins a la comarca per cursar el Postgrau en Vulcanologia que s’imparteix durant 15 dies a Olot i la Zona Volcànica de la Garrotxa. El postgrau pretén donar un coneixement general de l’anàlisi i el seguiment de l’activitat volcànica.

En aquesta tercera edició es segueix una estructura similar a les passades edicions: intensiu de 15 dies amb 9 hores diàries i el curs repartit en quatre blocs temàtics.

Avui s’ha fet la primera sortida de camp. Després d’una breu introducció teòrica, els estudiants, procedents de 7 països diferents, la majoria d’ells llatinoamericans, han estudiat la gredera del volcà Pomereda, han investigat el territori i han exposat les conclusions que han tret de la seva observació. Tots ells valoren l’experiència positivament.

Per ajudar als estudiants vinguts de fora d’Europa la FES juntament amb l’Associació Internacional de Vulcanologia els faciliten beques per facilitar-los econòmicament en el trasllat.

 

x