El programa ‘1món.cat’ ha fet un ampli seguiment de la Fira de Sant Lluc per a tot Catalunya

El programa 1món.cat, conduït des de Barcelona per Glòria Trullàs i des d’Olot per Albert Brosa, ha seguit de ben a prop la Fira de Sant Lluc celebrada a Olot aquest cap de setmana. En dos programes en rigurós directe, tant dissabte com diumenge, de les sis de la tarda a les vuit del vespre, l’espai ha acostat els esdeveniments de la fira a tots els espectadors de Catalunya, a través de les televisions locals adherides a la Xarxa de Comunicació Local. Els secrets de la Fira de Sant Lluc han estat explicats pels seus protagonistes. Els artistes Xavier Carbonell, Marian Vayreda i Rafel d’Olot van desvetllar els secrets de la 59a Fira del Dibuix. Joan Pastoret va explicar els detalls de la Fira Ramadera. El programa va comptar amb entrevistes a l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, i va comptar amb les actuacions d’algunes associacions participants a la Fira d’Entitats, com el Gospel Cor Garrotxa. Els espectadors catalans també van gaudir amb les actuacions del grup Pols, i els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot també es van fer sentir amb la marxa de la cabreta.

Altres protagonistes garrotxins del programa 1món.cat van ser la penya AOAPIX, per haver impulsat el joc de la baldufa. Els espectadors també va conèixer la devoció gegantera d’Olot, la majoria d’atraccions de la Fira de Sant Lluc, i fins i tot les Cabanes d’en Garrell d’Argelaguer, el projecte vital de Josep Pujiula. El programa 1món.cat va emportar-se un tros de la Garrotxa, la panera confeccionada a partir de les aportacions d’artistes, comerciants, paradistes i restauradors, amb una especial col·laboració dels placers de la plaça Mercat d’Olot, que van ser especialment generosos amb els obsequis que aconseguirà algun dels espectadors del programa. Poden recuperar qualsevol dels programes d’’1món.cat’ des de la Fira de Sant Lluc al XIP/TV d’Olot Televisió.

x