El Consorci de Normalització Lingüística de la Garrotxa impulsa un passeig artístic i literari pels aparadors del centre d’Olot on s’hi mostren pintures i textos de Josep Berga i Boix

El Consorci de Normalització Lingüística amb la col·laboració del Museu de la Garrotxa i l’Associació de Comerciants d’Olot ha impulsat un dels actes de l’Any Berga i Boix que se celebra a Olot. La proposta omple la ciutat de literatura i pintura, i consisteix en un passeig artístico- literari per les botigues del centre on s’hi poden les obres i els textos de l’artista.

Aquests dies, si passeges pel centre d’Olot, pots per exemple, anar a comprar una bossa, i pel mateix preu, t’endus un xic de coneixement. I és que el Consorci de Normalització Lingüística ha creat, amb la col·laboració del Museu de la Garrotxa i l’Associació de Comerciants d’Olot, una iniciativa artístico-literària pel centre de la ciutat. Una activitat que s’inclou dins l’Any Berga i Boix.

Als aparadors de 20 botigues del centre, com les del Carrer del Carme, la Plaça Major, Sant Rafel i a una part del Carrer dels Dolors s’hi pot contemplar aquesta barreja d’art i literatura. Una finestra cultural oberta a tots els olotins amb un doble objectiu: d’una banda, pretén aportar nous coneixements, sobretot a aquells que no dominen el català, fent-los llegir textos en la nostra llengua; i de l’altra, vol fer una crida als ciutadans perquè s’acostumin a anar a la biblioteca agafar llibres amb textos com els que es mostren o visiten els museus de la ciutat per veure les obres que s’hi exposen.