La Garrotxa encapçala la recollida selectiva a les comarques gironines, amb un 33’2% de residus separats

La Garrotxa encapçala la recollida selectiva de residus a les comarques gironines, superant la mitjana catalana de recollida selectiva neta. Malgrat això, el robatori de paper, cartró, ferro i coure han fet baixar l’índex de reciclatge.

Catalunya va recollir l’any 2013 més de 3 milions 589 mil tones de residus municipals, un 4% menys que el 2012. Pel que fa a la demarcació de Girona, la xifra va ser de 438 mil 332 tones, un descens similar del que ha patit l’estadística catalana. Aquesta reducció contrasta amb l’estancament en la recollida selectiva, que a la demarcació suposa un 28’5 %, tres punts per sota del global de Catalunya.

Tot plegat, però, dista molt de l’objectiu de la Generalitat, que és d’un 50% de reciclatge el 2020. Per això, el Govern preveu començar a implantar el pagament per bossa generada.

Pel que fa a les diferents comarques, la Garrotxa és qui encapçala la recollida selectiva de residus a la demarcació. Per al Consell Comarcal és una bona notícia, però consideren que els falta la posada en funcionament de la planta de triatge per complir amb els plans de recollida selectiva previstos per l’administració. A la Garrotxa, el percentatge de recollida selectiva neta és del 33’2%, superant a Pla de l’Estany, el Ripollès i el Gironès, Totes aquestes comarques superen la mitjana catalana de recollida neta.

x