Un estudi de la UdG revela que les empreses familiars sobreviuen més als anys de crisi econòmica que les que no ho són

Un estudi fet per la UdG detecta que les empreses familiars catalanes han sobreviscut més als anys de crisi econòmica que les que no ho són. L’estudi ha analitzat l’evolució de 629 empreses entre els anys 2006 i 2013. Alerta per això que van en augment la mortalitat de les empreses familiars i no tenen clar com serà aquest 2014.

Les empreses familiars catalanes han sobreviscut més als anys de crisi que les no familiars. Aquesta és la principal conclusió que posa sobre la taula un estudi de la Universitat de Girona que analitza l’evolució de 629 empreses entre els anys 2006 i 2013. L’informe recull que les empreses familiars han resistit millor perquè estan més sanejades i han apostat per mantenir plantilla, mentre que les no familiars depenien més del crèdit i part de la seva estratègia per intentar sortir-se’n s’ha basat en acomiadaments. Però Marquès ha alertat que segons les últimes dades de mortalitat d’empreses, les familiars s’incrementen a partir del 2010. L’estudi també ha posat de relleu que una de cada quatre empreses creades fa menys de 9 anys, independentment de si té capital familiar o no, ha desaparegut.