El Museu de la Garrotxa reuneix a les cuineres Fina Puigdevall i Ada Parellada amb motiu de l’any Berga i Boix

Amb motiu de l’any Berga i Boix i l’exposició commemorativa que s’ha ubicat a la tercera planta del Museu de la Garrotxa, composada a partir de les obres de les deixebles del pintor, el museu olotí ha iniciat un cicle de xerrades on convida diferents dones relacionades amb l’art perquè parlin i debatin de les seves disciplines professionals. Aquest dissabte a la tarda va ser el torn de parlar de cuina a la xerrada “La dona i l’art de la cuina”. Per a aquesta ocasió es va convidar a la cuinera garrotxina Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d’Olot, Ada Parellada, del Restaurant Semproniana de Barcelona, i Rosa Valls, membre del col·lectiu La Cuina de Sils.

Les tres dones convidades tenen dubtes sobre si la cuina és un art. Tant Puigdevall com Parellada coincideixen a dir que la cuina és artesania, perquè es reprodueixen les receptes de la història d’una societat, si bé també accepten que la cuina és “innovació” i “creativitat”, segons van afirmar. La xerrada va començar parlant dels avantatges de bastir la cuina amb els aliments que aporta el territori més immediat. Les tres dones creuen que la cuina que fan homes i dones pot tenir diferències. Puigdevall considera que la dóna generalment té un xic més de sensibilitat, tot i que també assegura que hi ha homes molt sensibles. Parellada creu que la diferència es troba en la intuició. Creu que les dones són més metodiques a l’hora de reproduir les receptes que coneixen i els homes són més experimentals.