L’ANC i Òmnium porten el ‘País de groc’ fins a Besalú

L‘Assemblea Nacional Catalana a Besalú i Òmnium Garrotxa han portat, aquest diumenge, la marea groga a la vila medieval, seguint així la iniciativa que les dues entitats van començar a impulsar a finals de setembre des de Barcelona. Aquí l’acció ha consistit en adornar de color groc aquest plataner que hi ha a la plaça major de Besalú. “País groc” és el lema amb què esperonen la ciutadania a lluir amb aquest color fins el dia l’hora d’anar a votar, el proper 9 de novembre. És una iniciativa que vol ser cívica i festiva per reivindicar que el groc és el color del poble de Catalunya.

Les accions a Besalú han començat aquest migdia amb l’engalanament de la façana fluvial amb el color groc, just davant del pont medieval, i on s’hi pot llegir una pancarta que reclama poder votar el 9 de novembre en anglès, perquè els milers de turistes que visiten Besalú se n’assabentin. Prèviament s’ha fet un dinar on lògicament també ha predominat el groc.