Obrir-se a la ciutat, el menjar de carrer i un concurs d’all i oli entre les novetats de la Fira Orígens 2014

L’espai ‘Vol Gastronòmic’ de Girona ha estat l’escenari, aquest matí, de la presentació de la Fira Orígens davant el mitjans de comunicació. El certamen arriba a la tercera edició amb l’objectiu de consolidar-se, i per aconseguir-ho l’organtizació s’ha marcat tres objectius. El primer és obrir el certamen a tota la ciutat perquè no es quedi només al pavelló firal. Una altre novetat és l’street food, un espai dedicat al menjar de carrer i que comptarà amb la participació de dues empreses de la Garrotxa, Natrus i la Fageda. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha explicat que “diferents establiments d’Olot participaran de la fira a partir dels productes de proximitat” com és el cas de Can Carbasseres o Xerigot Formatgeria.

La tercera novetat de la Fira Orígens és el concurs d’elaboració d’all i oli, amb el que es vol fer un homenatge a una de les tradicions gastronòmiques més arrelades a Catalunya. En aquesta línia, Pep Palau, organitzador de la fira, ha insistit en el fet que “Fira Orígens es deferencia de la resta per ser la cita imprescindible dels productes catalans de qualitat, amb els productors darrera al taulell”.

Els organitzadors destaquen la facilitat amb la que s’ha comercialitzat la fira d’aquest any i comptarà amb 60 expositors i 90 productors, un bon indicador de la consolidació d’aquesta aposta, que va trencar amb el model de fira de Sant Lluc del passat. Així s’hi ha referit l’alcalde d’Olot. Josep Maria Corominas considera que s’ha aconseguit l’objectiu de “transformar la fira de Sant Lluc amb una fira potent de nivell nacional”. El visitant podrà aprendre, amb les diferents activitats programades, tastar els productes i, finalment, comprar. Orígens també obrirà les portes a la marca Excel·lent que promou la Diputació de Girona.

Les conferències i tallers són un dels puntals de la fira i comptarà amb la participació de xefs de renom com Joan Roca, del Celler de Can Roca, de Jordi Juncà, del restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya o Final Puigdevall, del restaurant Les Cols d’Olot.  El certamen es celebrarà els dies 15 i 16 de novembre la pavelló firal i l’entrada costarà cinc euros, amb dret a diferents tastets.