El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí guarda alguns dels tresors de l’obra de l’artista olotí Josep Traité

Al museu hi trobem la col·lecció Tota una vida, exposició permanent de l’obra de l’artista garrotxí Josep Traité. Prop d’un centenar de grups escultòrics, en total 500 figures, de terracota policromada, retraten a la perfecció l’esperit de la vida rural a Catalunya.

Prop d’un centenar de grups escultòrics, en total 500 figures, de terracota policromada, retraten a la perfecció l’esperit de la vida rural a Catalunya, des que neix una criatura fins que mor; des de les escenes més quotidianes i familiars de la vida a la llar, com fer la bugada o espollar un ninfant; la feina de feinejar del camp (llaurar, sembrar o veremar); el pas de les estacions, fins al seguiment tradicional de tota la litúrgia religiosa: la missa del gall, el salpàs, el mes de Maria… L’estil de Traité és inconfusible. Es tracta de figures d’un gran dinamisme. Semblen vives, que es moguin, tocades pel vent, com li agrada dir al mateix artista que les ha modelat. És aquesta virtut, el que ha donat a Josep Traité un gran reconeixement. Alguns el qualifiquen com l’escultor del moviment. Amb aquestes imatges arribem al final de l’informatiu.

Deixa un comentari