Els veïns de Sant Miquel participen en l’última fase del projecte de millora integral del barri olotí abans que l’Ajuntament emprengui accions concretes

El barri de Sant Miquel d’Olot es troba a la fase final del projecte de millora integral per fer-lo més actiu i atractiu a la resta de la ciutat alhora que més acollidor per als seus habitants. Els veïns han fet un seguit de demandes que una empresa ha transformat en propostes concretes. Aquest cap de setmana els veïns han validat i prioritzat les propostes presentades. L’Ajuntament tindrà una diagnosi final al desembre i l’any vinent ja podrà emprendre accions concretes.

Fa temps que els veïns de Sant Miquel demanen una millora dels aspectes urbanístics, socials i educatius del barri que comportin una millora de la qualitat de vida dels seus habitants. L’Ajuntament d’Olot ha recollit aquestes demandes. Per fer-ho, ha contractat l’empresa Paisatge Transversal, especialitzada en la innovació urbana de les ciutats que ha desenvolupat projectes similars arreu de l’Estat. L’empresa s’ha encarregat de recollir les demandes dels veïns i transformar-les en propostes concretes per millorar el barri de forma integral

El procés participatiu dels veïns es troba en la seva fase final. De les seves demandes han sorgit més d’una quarantena de propostes que s’agrupen en dos grans àmbits d’actuació. D’una banda, fer el barri més actiu i atractiu per a la ciutat i la comarca. De l’altra, millorar la qualitat de vida dels veïns, posant a disposició nous espais de relació, així com noves zones verdes. Es tracta d’integrar en el barri l’entorn natural que té al seu voltant, ja siguin els volcans del Montsacopa i la Garrinada o el riu Fluvià. Aquest cap de setmana els veïns del barri han tornat a reunir-se per validar les propostes i donar-los una prioritat, en funció del que resulta més factible a curt termini i a més llarg termini. L’Ajuntament compta tenir al desembre la diagnosi final amb la qual podrà emprendre accions concretes l’any vinent. Si el projecte de millora integral del barri de Sant Miquel dóna bons fruits, l’Ajuntament d’Olot no descarta repetir-lo en d’altres barris de la ciutat, si és la voluntat dels seus veïns.