Joan Cañada, coordinador de l’operatiu del 9-N: “Els tres voluntaris de la mesa estaran atenent en tot moment al públic perquè no s’hi facin cues”

El coordinador de l’operatiu del 9-N, l’olotí Joan Cañada, ha parlat a les Notícies sobre els detalls de la jornada del procés participatiu. Cañada ha explicat les consideracions que han portat al Govern català a habilitar un únic local als pobles de la Garrotxa i tres a Olot, concretament, els tres instituts de la ciutat. El coordinador ha dit que l’operatiu treballa per garantir la màxima seguretat i comiditat a l’hora de participar en el 9-N. En aquest sentit, s’han habilitat el mínim nombre de col·legis possible perquè es pugui dur a terme el procés. Cañada ha explicat que, tot i així, cadascun dels locals comptarà amb les meses necessàries per acollir el gran nombre de persones que es preveu que participin en el 9-N a la Garrotxa. Una altra mesura per evitar possibles cues serà atorgar un paper més actiu dels voluntaris de la mesa. Cadascun dels membres de la mesa desenvoluparà una tasca concreta, relacionada amb la verificació de les dades i l’expressió del vot del participant. D’aquesta manera, tots tres voluntaris estaran treballant en tot moment i el procés de votar esdevindrà més àgil, segons ha explicat Joan Cañada. El coordinador de l’operatiu del procés participatiu també ha explicat que les persones que no puguin votar el 9-N podran fer-ho els dies següents a les delegacions del Govern català. En el cas de la Garrotxa, la més propera és la delegació del Govern de Girona.

Aquest dijous, el Consell d’Estat emet el dictamen sobre el 9-N, base de la impugnació que l’executiu espanyol aprovarà demà per dimarts poder-la sotmetre al ple del Tribunal Constitucional. Cañada s’ha referit a la possibilitat que finalment l’Estat i el poder judicial tombin el nou 9-N. El coordinador ha assegurat que, més enllà de la discussió política, l’operatiu ho té tot a punt per organitzar el procés participatiu i “hauria de celebrar-se”, ha sentenciat.