L’equip de Govern d’Olot anuncia millores en la gestió dels comptes municipals malgrat la reducció d’ingressos dels últims tres anys

El Govern Municipal d’Olot ha presentat les grans dades dels pressupostos que avui portarà a aprovació en el ple municipal juntament amb les ordenances fiscals. El pressupost de l’Ajuntament d’Olot per al 2015 és de gairebé 29 milions d’euros, tres milions d’euros menys que el 2011, quan Convergència i Unió va entrar al Govern Municipal. L’alcalde d’Olot ha destacat que, tot i que la crisi ha reduït els ingressos, el Govern ha estat capaç d’introduir millores en els comptes de l’Ajuntament.

El Govern municipal d’Olot porta avui a aprovació el pressupost per al 2015. Contempla inversions per valor d’un milió 700 mil euros, dels quals mig milió d’euros es destinarà a iniciar el projecte de remodelació del Firal. El pressupost de l’Ajuntament d’Olot per al 2015 és de gairebé 29 milions d’euros, tres milions d’euros menys que el 2011, quan Convergència i Unió va entrar al Govern Municipal. L’alcalde d’Olot ha destacat que, tot i que la crisi ha reduït els ingressos, el Govern ha estat capaç d’introduir millores en els comptes de l’Ajuntament i fins i tot reduir el deute de 28 milions d’euros que van trobar-se quan van entrar en el Govern. Concretament, l’han reduït en més de 10 milions. En el que porten de mandat, el Govern municipal també ha reduït la despesa en personal en gairebé 1 milió d’euros. Paral·lelament, el Govern municipal ha augmentat en aquest anys la partida destinada a promoció econòmica, concretament són 900 mil euros més que, segons l’alcalde, ha contribuït en bona mesura a la baixada de l’atur a la ciutat. Actualment, la taxa d’atur representa un 12% a Olot, la més baixa si ho comparem amb les capitals de de comarca del seu entorn.

El Govern municipal també ha augmentat les partides destinades a les diferents àrees de l’Ajuntament, en especial la que té a veure amb l’atenció a les persones, que puja un 30% de mitjana. Si ens fixem concretament en l’àrea d’ensenyament, l’augment és del 56%. La partida destinada a l’àrea de cultura també ha pujat, concretament un 26%.