L’Institut Municipal de Promoció d’Olot repetirà l’organització del Fórum Inversor l’any vinent

Ahir a la tarda va celebrar-se a Olot la primera edició del Fòrum Inversor. L’esdeveniment tenia per objectiu posar en contacte projectes empresarials amb inversors privats. Nou inversors van escoltar atentament un total de 10 projectes per a nous negocis que sol•licitaven un total d’1 milió 900 mil euros. La regidora d’Empresa i Ocupació, Núria Zambrano, ja ha avançat que repetiran l’experiència l’any vinent.

Al Fòrum Inversor s’ha presentat un ventall molt ampli de projectes empresarials. Per començar-los a fer realitat, els promotors demanaven des de 7 mil a més de 300 mil euros, segons els casos. Entre el grup que demanava més inversió es trobava El Adad l’Encant. Entre els que demanaven una inversió més reduïda, es trobava un original projecte de servei local de missatgeria en bicicleta.Tots esperaven convèncer els nou inversors presents en l’esdeveniment i fer realitat el seu projecte empresarial. La regidora d’Empresa i Ocupació a l’Aj. d’Olot, Núria Zambrano, està satisfeta per la resposta que ha rebut la crida per celebrar el Fòrum i ja diu que l’any que ve repetiran.

En aquesta primera edició, a més, s’ha fet una presentació de dues fórmules de finançament alternatives que estan prenent cada vegada més rellevància. Una d’elles és el business angels. L’altra fórmula de finançament alternativa que s’ha presentat han estat les plataformes de crowdfunding.