L’Ajuntament d’Olot aprova els pressupostos pont entre mandats amb els vots a favor de l’equip de Govern

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat els pressupostos del 2015, amb els vots favorables de l’equip de Govern, l’abstenció del PSC, ERC i PPC i el vot en contra de Plataforma. Les inversions deixen partides per a projectes de la propera legislatura.

L’Ajuntament va aprovar ahir els pressupostos per al 2015 per un valor de prop de 29 milions d’euros. Són uns comptes continuistes que asseguren la despesa ordinària i l’atenció a les persones. Tal com va anunciar el Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Olot, Josep Gelis, són uns pressupostos “de transició, prudents en els ingressos i realistes en les despeses”.

Tot i així, l’apartat d’inversions, puja a un milió 700 mil euros. Deixa algunes partides pensant en els grans projectes que s’han d’abordar durant la següent legislatura. És el cas de la reforma del Firal, per a la que s’ha reservat una previsió de 500 mil euros. També una dotació per a l’adquisició de la finca que hi ha entre la plaça de braus i el cementiri, un espai que pot ser útil per al futur parc dels volcans. Per últim, hi ha una partida destinada a l’ampliació dels camps del Morrot.

En l’àrea de cultura, es destina una important quantitat, 125 mil euros, per al festival de dansa Sismògraf, que la Generalitat acaba de catalogar de festival estratègic en l’àmbit nacional. La quantitat destinada és tan elevada “per permetre tenir un festival de referència que ens diferenciï de les altres ciutats” segons va explicar el regidor de cultura, Josep Berga. En aquest sentit, per aquest festival es destinarà un total d’uns 300.000 euros sumant les aportacions de la Generalitat, la diputació de Girona i l’Ajuntament. Una xifra que supera els 220.000 euros que es destinen a les Festes del Tura, tal com fer notar el regidor del grup socialista, Jaume Mir.

Els pressupostos van ser aprovats amb els vots favorables de l’equip e Govern, l’abstenció del PSC, ERC i PPC i el vot en contra de Plataforma. Els socialistes van justificar la seva abstenció pel fet que el barri de Sant Miquel es quedés fora de les previsions dels pressupostos. Plataforma va denunciar que en uns pressupostos “no es pot estalviar de cap de les maneres en seguretat” i van reclamar que s’ampliés la plantilla de la policia municipal.

Un altre qüestió polèmica va fer l’aportació de 15.000 euros per conmemorar el 75è aniversari de la mort de Lluís Companys. PxC creu que aquests diners “podrien haver tingut un altre destí”, el PP  creu que amb la col·locació d’aquesta placa es podrien alimentar conflictes del passat i que això no es “gaire convenient”. Per la seva banda, Esquerra es va mostrar a favor d’aquesta inversió.

x