Les noves instal·lacions del Parc de Bombers són més espaioses i milloren sobretot la zona de convivència

Les noves instal·lacions tenen 4 mil metres quadrats i estan dividides en dues àrees, la de treball i la de convivència. Aquesta és la que més s’ha millorat respecte a les antigues instal·lacions al parc de les Mates.


Quatre mil metres quadrats situats darrera el camp de la Unió Esportiva Olot és l’espai del que disposen des de fa unes setmanes els bombers d‘Olot. Les noves instal·lacions estan dividides en dos nivells. En el pis superior hi ha la zona de descans i convivència amb 6 habitacions, taquilles, una sala d’estar i cuina. Aquesta és la part que més s’ha millorat respecte a les antigues instal·lacions que, tal com diu Josep Maria Moreno, Sergent Cap del Parc de Bombers d’Olot, “es quedaven petites”.

En el pis de baix hi ha la zona de treball: L’àrea de control on es reben les trucades d’emergència, 3 despatxos, una aula de formació, el gimnàs, les cotxeres amb 4 camions, una furgoneta i dos tot terrenys, i els magatzems amb tot el material necessari per les sortides. Les noves instal·lacions acullen sempre un mínim de 6 bombers, dos d’ells del Grup de Recolzament de les Actuacions Especials, GRAE, especialitzats en rescats en llocs de difícil accés. Tots ells tenen sempre el material preparat per a les sortides per tal que aquestes es facin en el menor temps possible.

Entre les novetats de les instal·lacions del Parc hi ha una  heli superfície que els bombers compartiran amb el nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa quan aquest entri en funcionament el proper més de novembre.