President Mas: “El govern espanyol ha creuat la línia del ridícul” i “els preparatius del 9N segueixen endavant”

presidentMas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest divendres al vespre motivat per l’acord del govern espanyol d’impugnar el procés del 9N davant el Tribunal Constitucional. Artur Mas considera que el comportament de l’Estat es deu a “una actuació desesperada perquè no saben què fer” i pretenen “perjudicar al màxim el procés per crear frustració i temors”.

El president Mas ha dit que a partir d’ara emprendrà tres accions. La primera és que es manté l’operatiu iniciat per la celebració del procés participatiu per poder-lo completar. La segona, s’han donat instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè estudiïn quines accions legals es poden emprendre contra el govern espanyol per “abús de poder i de dret” i també per “protegir les competències de la Generalitat en matèria de participació ciutadana”. Finalment, la tercera, és que es reserva la possibilitat de convocar, la setmana vinent i de manera urgent, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Durant la compareixença el president Artur Mas ha insistit en diverses ocasions que “el govern espanyol ha fet el ridícul” perquè ha passat “de mofar-se del procés a impugnar-lo al Tribunal Constitucional”. En aquesta línia ha enviat un missatge per recordar que el govern “no està aplicant el decret suspès pel TC” i “no s’està organitzant un referèndum encobert” perquè “és un procés obert, participatiu i voluntari”.