Els partits polítics garrotxins confien en el lideratge ciutadà el 9-N

Els grups municipals dels partits polítics a favor del procés participatiu relativitzen el paper que ha de tenir el Govern català sobre el 9-N després de la decisió del Tribunal Constitucional. L’afirmació contrasta amb l’opinió de l’Assemblea Nacional Catalana, que creu que el Govern ha de seguir liderant el procés. D’altra banda, els partits que aposten per la independència de Catalunya no creuen que l’objectiu d’aconseguir dos milions de vots pel sí sí hagi de determinar l’èxit o el fracàs del procés participatiu des del punt de vista independentista.


Independentment del que decideixi el Tribunal Constitucional i de les conseqüències que se’n derivin en el sí del Govern de Catalunya, els grups municipals dels partits a favor del procés participatiu creuen que són els ciutadans els que han d’acabar liderant el 9-N amb la seva participació.

Els partits sobiranistes no creuen que l’objectiu d’aconseguir dos milions de vots favorables a la independència hagi de determinar l’èxit o el fracàs del procés participatiu. Els grups municipals dels partits a favor del procés demanen una alta participació durant el 9-N.

Els partits independentistes demostren unitat a la Garrotxa i la tornaran a demostrar aquest dimecres amb la celebració d’un acte unitari pel Sí Sí a Olot, orgabitzat per l’ANC, Convergència Democràtica, Reagrupament, la CUP, Esquerra, Òmnium i Súmate Tindrà lloc a la sala El Torín a partir de les set de la tarda i comptarà amb intervencions de Pere Pugés, Josep Maria Corominas, Marc August Muntanya, l’eurodiputat d’Esquerra Josep Maria Terricabras, Jordi Cuixart i Eduardo Reyes.