El Banc dels Aliments de Girona demana un miler de voluntaris més per col·laborar amb el Gran Recapte

El Banc dels Aliments de Girona ha començat els preparatius per al Gran Recapte. Fa uns dies van poder veure com els coordinadors del Gran Recapte a la Garrotxa presentaven les dates claus de l’esdeveniment a la comarca, recordin, de l’11 de novembre fins el 5 de gener, amb un acte central a Olot que se celebrarà el dia 29 de novembre.

El Banc dels Aliments ha reclamat que encara els falta un miler de voluntaris per col·laborar en el Gran Recapte a les comarques gironines. A Girona, el Banc dels Aliments ajuda 42.000 persones, que reben lots de menjar a través d’entitats benèfiques. La xifra de beneficiaris, que es va disparar durant els primers anys de la crisi, ara en fa dos que es manté més o menys estable. Això sí, com explica el seu president, Frederic Gómez, el perfil d’aquells qui reben els lots de menjar ha canviat. Ara cada cop hi ha menys immigrants i, per contra, han augmentat les famílies autòctones. L’any passat, el Banc dels Aliments de Girona va repartir 2.269 tones de menjar. A la majoria dels lots que es donen a entitats benèfiques hi ha llet. L’any passat se’n van repartir 448 tones. Li segueixen els sucs i la fruita fresca. El Banc dels Aliments demana als gironins que en aquesta ocasió substitueixin les donacions d’arròs, pasta i llegums per les de llet, oli, farina, sucre o conserves de peix durant el Gran Recapte. En aquest sentit, ahir la companyia de supermercats Mercadona va anunciar que acaba de fer efectiva la donació de 12.096 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, en compliment del conveni de col·laboració signat per ambdues parts. Aquesta donació se suma a l’efectuada la setmana passada al Banc dels Aliments de Barcelona i continuarà els propers dies amb el repartiment als Bancs dels Aliments de Lleida i de Tarragona fins a completar els 90.000 litres de llet que es donaran aquest any als quatre Bancs d’Aliments.

x