L’Ajuntament de Riudaura vol fer votar als veïns del municipi sobre el futur del Centre Cívic, un edifici fet per RCR Arquitectes que porta més d’una dècada tancat

Riudaura vol votar el futur del Centre Cívic del municipi. La intenció de l’Ajuntament és fer una consulta popular perquè els veïns escullin entre enderrocar-lo o reformar-lo per complet. L’objectiu és que Riudaura voti abans d’acabar la legislatura actual.

Fa quinze anys que el Centre Cívic de Riudaura, dissenyat per l’equip d’arquitectes RCR Aranda Pigem Vilalta porta problemes al municipi; des de la seva inauguració, el 1999, s’han anat fent diverses actuacions per tal que pugui entrar en servei, però ja porta més d’una dècada tancat a les activitats que havia d’acollir. Els materials que el conformen provoquen que a l’hivern s’hagi de gastar un elevat cost de l’erari públic per escalfar-lo, i a l’estiu les planxes d’acer cremen per la calor que desprenen del sol. Hi ha goteres a tota la planta superior de l’edifici, i fins i tot s’han hagut de treure les plaques del sostre exterior per risc de despreniments. L’Ajuntament de Riudaura creu que és l’hora de solucionar el problema del Centre Cívic d’una vegada per totes. Abans de tirar endavant amb qualsevol solució, el consistori es planteja consultar als veïns de Riudaura sobre què s’ha de fer amb el Centre Cívic. La construcció de l’edifici va tenir un cost de 600.000 euros, sense tenir en compte els 200.000 euros que es van gastar per remodelar el soterrani perquè fes la funció de Centre Cívic del municipi. El pressupost anual de Riudaura no arriba als 300.000 euros.