Les entitats i partits favorables al 9-N demanen una contundent participació en l’acte unitari pel sí sí d’Olot

Les entitats cíviques i els partits polítics favorables al 9-N han organitzat aquest dimecres un acte unitari a Olot per demanar una alta participació durant la celebració del procés participatiu d’aquest diumenge. Ho han fet amb més contundència després de la suspensió del nou 9-N per part del Tribunal Constitucional i la signatura de denúncia política signada pels càrrecs electes de les forces favorables al 9-N que estava dirigida a les institucions internacionals.

La Sala El Torín s’ha omplert aquest dimecres a la tarda per assistir a l’acte unitari que les entitats cíviques i els partits favorables al procés participatiu han organitzat per demanar la participació. El primer a pujar a l’escenari ha estat Pere Pugés, un dels fundadors de l’Assemblea Nacional Catalana. Pugés ha dit que davant la suspensió del Tribunal Constitucional la societat catalana ha de participar amb més contundència al procés participatiu de diumenge. L’ha seguit Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència. Corominas ha declarat sentir-se afortunat per poder participar en primera persona del procés que ha emprès Catalunya, i ha insistit en la idea que el que els catalans estan cridats a fer diumenge és completament legal. “El 9-N s’ha organitzat d’acord amb la legalitat catalana i és completament legítim”, ha dit.

Posteriorment ha pujat a l’estrada el garrotxí Marc August Muntanya en representació de la CUP. El jove pastor i músic riudarenc va declarar que l’Estat espanyol és “profundament antidemocràtic”, i per argumentar-ho, va recordat com l’Estat no ha deixat opinar els habitants de les Illes Canàries sobre les prospeccions petroleres, o com se salta lleis internacionals, segons ha dit, a l’hora de tractar la immigració que creua les tanques de Ceuta i Melilla.

L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras ha estat el següent a parlar, per expressar que els catalans no han de tenir por a l’Estat. “L’únic que em fa por”, ha dit, “som nosaltres. Hem de mirar-nos al mirall i comprovar si podem fiar-nos de nosaltres mateixos”. Per últim, Jordi Cuixart ha parlat en representació d’Òmnium Cultural. Cuixart ha declarat que tot comença amb el 9-N, i que els catalans tenen l’oportunitat de crear un millor estat, que impedeixi la corrupció, prestigiï els empresaris o legisli normes més justes per als ciutadans.