Els Guardons als Establiments Històrics de la Cambra de Comerç de Girona reconeixen Casa Daniel de Santa Pau i Can Dorca i Ferreria Plujà de la Vall de Bianya

12 històriques empreses de les comarques de Girona han recollit aquesta setmana els premis de la 35ena edició dels Guardons als Establiments Històrics de la Cambra de Comerç de Girona. Entre els negocis reconeguts, aquest any s’hi han trobat tres empreses garrotxines: Can Dorca, d’Hostalnou de Bianya, fundada el 1948, que compta amb un dels dos únics escorxadors artesanals que queden a Catalunya; la Ferreria Plujà, fundada el 1913, també de la Vall de Bianya, i la Casa Daniel, de Santa Pau, productora d’embotits, patés i plats cuinats, amb 103 anys d’història.


Catalunya ha de superar tres grans reptes: la crisi econòmica, la social i la de construir un país millor. Ho ha dit el secretari general d’empresa i ocupació durant l’entrega de premis Establiments Històrics que ha reunit una dotzena d’empreses gironines a la Cambra de Comerç de Girona.

I és que dirigint-se a les empreses presents ha dit que són el que necessita el país per superar aquests reptes. També n’ha fet referència el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

D’aquesta manera el jurat ha entregat els guardons de la 35ena edició a empreses com Comercial Paperera, una de les més joves amb 50 anys de vida. També ha rebut una distinció Carns Esteve de Llagostera, el Taller Domènech de Banyoles i Concentrol de Riudellots. La guardonada més antiga, per això ha estat Casa Daniel, de Santa Pau, amb 103 anys de vida.