Olot publicarà quatre volums sobre l’obra escrita del pintor Josep Berga i Boix

Olot es troba de ple en la celebració de l’any Berga i Boix, en reconeixement a la figura d’un dels artistes més importants que ha tingut la ciutat, i que encara perdura cent anys després de la seva mort. Entre les exposicions i conferències programades, l’Ajuntament d’Olot publicarà properament quatre llibres sobre escrits del pintor garrotxí.

El pintor Josep Berga i Boix va viure entre el 1837 i el 1914, i per tant, ara es compleixen cent anys de la seva mort. Aquest és el motiu perquè Olot homenatgi la seva figura, celebrant l’any Berga i Boix: una commemoració que permet descobrir les diverses vessants de l’artista, un dels personatges il·lustres de la ciutat, que no només es va expressar mitjançant la pintura, sinó que també va escriure narrativa. L’Ajuntament d’Olot publicarà properament la seva obra.

Els llibres que es publicaran abans de finals d’any són un volum de reflexions pedagògiques i un altre d’anàlisis polític, i es presentaran el proper 12 de desembre. Un dels volums que sortiran publicats a principis de 2015 conté diversos contes i narracions curtes; l’altre llibre presenta la única novel·la del pintor, ‘El Casal del Roure’, una obra inèdita. Edicions municipals serà qui publicarà els quatre volums.

 

 

x