Disminueixen un 33% els atropellaments i un 13% els accidents de trànsit a Olot

L’Ajuntament d’Olot va presentar ahir les dades d’atropellaments i els accidents a la ciutat pel que portem d’any. Un balanç molt positiu amb davallades en ambdós casos, un 33% en el cas dels atropellaments i un 13% els accidents.

Fins a un 33% és el que han disminuït els atropellaments a la ciutat d’Olot entre el gener i octubre del 2014, comparat amb les dades del 2013. Aquesta davallada compleix amb un dels principals objectius de la campanya “Tots som vianants” que va engegar l’ajuntament al maig del 2012 pintant passos de vianants i adoptant tota una sèrie de mesures. Aquestes, tal com va dir ahir el Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot, Josep Ferrés, “ha permès reduir el numero d’atropellaments de 23 a 17”.

El 75% dels atropellaments, l’any 2013, es van produir en horari diürn i a més, segons els informes que la Policia Municipal facilita a l’Ajuntament en cap dels atropellaments no hi va influir la il·luminació dels carrers, cosa que fa pensar al regidor “que són altres factors els que influeixen”.  Un d’aquests factors és la falta d’atenció i la conducció rutinària que es fa per la ciutat. Els vianants tampoc no es comporten de manera adequada i és que 3 de cada 4 atropellaments són produïts per incidències dels vianants, que creuen per on no toca. Els accidents de transit també s’han reduït aquest any. El 2014 han baixat un 13% respecte el l’any passat i un 30% respecte el 2012.

x