El conseller Vila presenta a Olot l’Estratègia d’Energia Catalana per als edificis de la Generalitat

Aquest matí a Olot el conseller Santi Vila ha presentat l’Estratègia Catalana de Renovació Energètica d’Edificis. L’objectiu és que l’any 2020 s’hagi reduït el consum estimat d’energia del parc d’habitatges i edificis de la Generalitat en un 14,4%, amb un estalvi de 800 milions d’euros, i hagin baixat un 22% les emissions de CO2.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha confirmat que ja està enllestit el projecte executiu del tram que li pertoca fer de la nova variant d’Olot, TOP DVC una obra “prioritària” pel Govern en aquest mandat que dependrà de la disponibilitat pressupostària per a la seva construcció. Davant l’immobilisme de Foment, que encara no té definit el tram que li pertoca fer a la Vall de Bianya, el Govern ha decidit amb el vistiplau de l’Estat crear un nou traçat que va des de l’Hostal del Sol fins al nou hospital. Vila ha explicat que ja han realitzat diverses reunions amb el Ministeri de Foment i que esperen trobar-se de nou durant les pròximes setmanes per acabar d’ultimar els detalls i precisar el punt d’implicació de cada administració. El tram que ha preparat la Generalitat ja compta amb el consens dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’equip de govern d’Olot espera que tingui el suport de la resta de forces polítiques.

x