Uns 40.000 garrotxins estan cridats a votar en la jornada de participació del 9N

Tot és a punt pel 9N. A la Garrotxa més de 400 voluntaris vetllaran perquè les persones de més de 16 anys de la comarca puguin dipositar el seu vot a les urnes de cartró que s’han instal·lat a tots els municipis. A la comarca hi ha seus a tots els municipis i en el cas d’Olot s’han previst tres seus que corresponen als instituts Montsacopa, Bosc de la Coma i la Garrotxa. Per tal de facilitar el transport, el TPO oferirà viatges gratuïts i també la Creu Roja posa a disposició els seus voluntaris i mitjans de transport per acompanyar a les persones amb problemes de mobilitat. A part d’introduir el vot a l’urna, l’ANC i Òmnium Cultural recolliran firmes per denunciar el govern espanyol davant les institucions internacionals i a la Comissió Europea.

El Departament d’Interior ha confirmat que ha rebut la notificació d’informació per part de Fiscalia per tal que identifiqui els locals públics on es desenvoluparà el 9-N, així com els seus responsables. Fonts del Departament han explicat a l’ACN que aquesta petició d’informació no va variar el dispositiu de Mossos d’Esquadra previst per aquest diumenge i que aquest “seguirà sent de seguretat ciutadana”. Pel que fa a la petició d’informació, des del Departament s’explica que “s’atendrà”. En aquest sentit, el mateix Govern de la Generalitat ha emès un comunicat on s’ha identificat com “l’únic responsable” de l’accés als locals públics, replicant a Fiscalia que els voluntaris “no hi tenen res a veure”.

El Departament d’Interior ha reaccionat d’aquesta manera a la petició que aquest mateix dissabte ha fet la Fiscalia del Tribunal Superior de Catalunya, on s’insta al Director General dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, a identificar els responsables dels locals que han permès l’accés per organitzar el 9-N.

Fons dels Departament han explicat a l’ACN que malgrat aquesta petició d’informació s’atendrà, el dispositiu de Mossos previst per aquest diumenge en manté invariable. En aquest sentit, els agents faran tasques de “seguretat ciutadana” tal com s’havia previst amb l’objectiu que la jornada es pugui desenvolupar amb normalitat.

En l’escrit que ha fet Fiscalia també es demana a l’empresa de missatgeria Unipost saber qui li va encarregar distribuir informació personalitzada sobre el 9-N. Totes aquestes actuacions es fan a instàncies després d’haver obert, a instàncies de la Fiscalia General de l’Estat, diligències d’investigació per si la cessió de locals municipals és constitutiva d’un delicte penal després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la votació.

urna

x