ANC i Òmnium Garrotxa: “Seguirem marcant el pas del procés”

La presidenta de l’ANC Garrotxa, Toia Codina, i la màxima representant d’Òmnium Cultural a la comarca, Núria Torres, han estat aquest dilluns al plató de les Notícies per valorar la jornada de participació del 9-N a la Garrotxa i apuntar el camí que els toca emprendre a partir d’ara. Les dues presidentes han coincidit a assenyalar el 9-N com “un triomf de la democràcia”, si bé Toia Codina ha admès que aquest diumenge s’ha trobat a faltar la participació d’alguns col·lectius de població, com el dels joves o alguns col·lectius d’immigrants que no s’han deixat veure massa als locals de participació. Entre els col·lectius d’immigrants que més han participat a la Garrotxa, Codina va destacar el dels romanesos i els pejabis.

Després d’alaitzar  les dades de participació i l’escrutini de l’opció majoritària, tant la presidenta de l’ANC com la d’Òmnium creuen que el que ara toca és convocar una eleccions de caràcter plebiscitari. Núria Torres ha inisitit que una gran part de la societat catalana ha empès el procés d’independència endavant, i ara són els polítics els que han de liderar els següents passos. Sobre el paper que l’ANC i Òmnium han de tenir a partir d’ara, les dues presidentes han comentat que seguiran empenyent des de darrere per la bona marxa del procés. “Nosaltres seguirem marcant el pas del procés”, ha assegurat Núria Torres. Toia Codina ha afegit un altre paper important a fer en el futur per part de les dues entitats. “Hem de seguir eixamplant l’espectre de la independència”, ha dit, tot inicant que han de seguir treballant per implicar sectors com els joves o la ciutadania immigrada.

x