El Ministeri de Foment presentarà el projecte de la variant d’Olot el primer trimestre del 2015

Divendres el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, confirmava a Olot que la Generalitat tenia enllestit el projecte executiu del seu tram de la variant d’Olot, i que fins i tot havia planejat un tram del que li pertocaria a l’Estat, per tal d’anar avançant en el projecte. Doncs bé, Foment ha comunicat a l’alcalde d’Olot que també hi ha ficat fil a l’agulla. El Ministeri preveu presentar el projecte del seu tram durant el primer trimestre del 2015.

L’Estat presentarà el projecte del seu tram de la variant d’Olot el primer trimestre del 2015. Així ho assegura l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que ahir va mantenir una reunió amb els responsables de Foment per desencallar l’obra. Divendres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja va confirmar que està enllestit el projecte executiu del tram que li pertoca fer de la nova variant d’Olot. Mentre el projecte del Govern català avança, el de l’Estat no ho ho havia fet fins la data. A més, el Ministeri de Foment ja no veu prioritari el tram que li pertoca fer a la Vall de Bianya, que anava des de l’Hostal del Sol a la rotonda de l’A-26 de Can Tresserras. Davant d’això, la Generalitat ha decidit planejar un nou traçat per tal que l’obra pugui continuar endavant. Es tracta d’un tram que va des de l’Hostal del Sol fins al nou hospital.

El nou tram compta amb el consens dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’equip de govern d’Olot també espera que tingui el suport de la resta de forces polítiques. El conseller ha deixat clar que la construcció de la variant és una obra “prioritària” tot i que depèn de la disponibilitat pressupostària del Govern. Malgrat tot, Vila ha volgut tranquil·litzar el territori tot assenyalant que esperen que la variant pugui ser una realitat durant els pròxims anys.

 

Deixa un comentari