El secretari d’habitatge de la Generalitat Carles Sala aposta per la rehabilitació per reactivar el sector de la construcció

El nombre de nous habitatges ha caigut un 97% en set anys. El secretari d’habitatge i millora urbana de la Generalitat de Catalunya aposta per la rehabilitació en edificis residencials per reemprendre l’activitat en aquest sector.

Un sector clau per sortir de la crisi econòmica és el de la construcció d’habitatges. Per això el secretari d’habitatge i millora urbana de la Generalitat en destaca la importància que aquest sector surti de la inactivitat absoluta en la que es troba. En aquest sentit, aposta perquè s’iniciï altra vegada l’activitat en construcció residencial a través de la rehabilitació. Sala assegura que a tot l’estat espanyol no hi ha cultura de rehabilitació ni tan sols es mira com a una opció. A més han detectat que més d’un milió i mig d’habitatges són una ruina energètica. Explica que molts d’ells es troben en bon estat de conservació i aposta per la renovació de l’eficiència energètica d’aquests.

Per a poder fer actuacions de rehabilitació intentaran acollir-se a un instrument financer europeu anomenat Jessica. La voluntat, ha dit, és intervenir d’avui fins l’any 2020 en més del 60% dels immobles de Catalunya construïts abans dels anys 80. Ho ha exposat en una conferència dins el Cercle d’Infraestructures que celebra anualment des de fa 10 anys la Cambra de Comerç de Girona.

x