Josep Maria Corominas: “l’Estat està predisposat a pagar el nou tram d’enllaç de la variant d’Olot planejat per la Generalitat”

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha avançat a Les Notícies d’Olot Televisió els últims compromisos de Foment sobre el tram de la variant d’Olot que és responsabilitat de l’Estat. Corominas ha explicat que ahir a Barcelona va mantenir una reunió amb reponsables del Ministeri. Li van informar que presentarien el projecte del seu tram de la variant en els propers mesos, probablement durant el primer trimestre del 2015.

Al mateix temps, també ha explicat que durant la reunió va veure predisposició per part de l’Estat per pagar no només l’últim tram de la variant d’Olot, sinó també el tram d’enllaç alternatiu que ha planejat la Generalitat per avançar amb el projecte. L’alcalde assegura que el projecte de la variant avança, però no tant com voldria. Lamenta que no hi hagi un acord signat amb Foment sobre els compromisos, però ha declarat a Olot Televisió que l’important és que el projecte no està estancat, sinó que avança.

Corominas ha explicat que amb les darreres aportacions, tant de la Generalitat com del Govern espanyol, el tram final de la variant d’Olot ha variat respecte de la primera proposta consensuada amb els ajuntaments implicats, ja que la nova proposta no inclou el túnel que s’havia projectat en un primer moment per darrere de l’Hostal del Sol seguit d’un viaducte. L’actuació d’ha descartat perquè augmentava molt el cost del projecte, segons ha declarat l’alcalde d’Olot.