L’Ajuntament d’Olot inicia un seguit de millores sobre el volcà Montsacopa per valor de 126 mil euros

L’Ajuntament d’Olot inicia des d’ara un seguit d’actuacions sobre el volcà Montsacopa. Suposen un cost total de 126 mil euros, destinats en gran part a la millora dels accessos del volcà. Entre els treballs previstos, destaca la pavimentació del camí que encercla el cràter, utilitzant sorra compactada per fer-lo més transitable. Aquesta actuació començarà amb l’inici del 2015.

L’Ajuntament d’Olot s’ha proposat iniciar un seguit d’actuacions de millora al volcà Montsacopa. Les primeres finalitzaran abans d’acabar l’any, tenen un cost de 26 mil euros i fonamentalment consisteixen a condicionar l’espai de la font, situat al costat de l’ermita, millorant el sortidor així com el mobiliari urbà. També es consolidarà el camí que baixa fins al cràter del volcà. Les actuacions més importants començaran a principis del 2015, per un valor de 100 mil euros. La més destacada de totes serà la pavimentació que del camí que encercla el cràter. S’utilitzarà sorra compactada per fer-lo més còmode i transitable per a tot tipus de persones. L’Ajuntament també té previst habilitar un nou camí per accedir al volcà des de la seva falda.

Entre el seguit d’actuacions, també es contempla l’ordenació dels horts que hi ha a l’entorn del volcà, portant-hi aigua que eviti l’ús de bidons, i instaurant un model de barraques unificat. Per a totes les actuacions que comencen a partir d’ara, l’Ajuntament comptarà amb l’ajuda de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura i Medi Natural i la subvenció de turisme per al projecte ‘La Carrotxa, terra de volcans, cultura i identitat.

 

x