El comerç català promou la compra de productes agrícoles i ramaders produïts a Catalunya

Els comerciants catalans promocionen els productes “Quilòmetre zero, fet al costat de casa”. L‘Associació Agrària de Joves Agricultors de Catalunya (ASAJA) i la Confederació de Comerç de Catalunya van signar a Barcelona un conveni de col·laboració per promoure la compra de productes agrícoles i ramaders produïts a Catalunya.

Pagesos, ramaders, comerciants i restauradors treballaran plegats per promocionar els productes “Km 0, fets al costat de casa”. És una marca creada per ASAJA que facilitarà els productors locals vendre més i als consumidors reconèixer la procedència del que mengen. Per l‘ASAJA apostar a favor dels productes Km 0 suposa un impuls pel comerç i els comerciants, “però també per la pagesia, l’agricultura i la ramaderia” tal com afirma la seva presidenta, Rosa Pruna. Per part de la Confederació de Comerç de Catalunya, el secretari general, Miquel Àngel Fraile, assegura que “comprar productes de casa nostra i en botigues de casa nostra provoca un retorn econòmic i social molt important”.

Consumir productes fets a la vora millora el medi ambient. Una desena de d’associacions i gremis alimentaris com restaurants, bodegues, xarcuteries o fleques també s’han adherit al conveni. Una desena de d’associacions i gremis alimentaris com restaurants, bodegues, xarcuteries o fleques també s’han adherit al conveni.

x