Fugen de la justícia dos acusats de segrestar una jove a Olot per forçar-la a casar-se

Ordre de cerca i detenció per a dos acusats de segrestar una jove índia a Olot per forçar-la a casar-se. Els fets van passar el juny del 2009. Un dels pròfugs, que ara té 29 anys, havia mantingut una relació amb la noia, que s’havia acabat feia mig any. Per fer-la seva, segons recull el fiscal, va contactar amb dos compatriotes i tots van idear un pla per intentar vèncer l’oposició de la jove a les núpcies. Se la van endur a Barcelona amb una furgoneta i la van coaccionar durant nou dies. El judici s’havia de celebrar aquest dijous, però com que ni l’exparella de la noia ni un dels seus còmplices han aparegut -El tercer acusat ha al·legat estar malalt- l’Audiència ha ordenat que se’ls busqui i se’ls detingui.

Segons recull l’escrit d’acusacions del fiscal, els fets van tenir lloc el juny del 2009. Un nou de nacionalitat índia que aleshores tenia 24 anys, havia sortit durant temps amb la víctima. En concret, durant un any. Però la parella s’havia trencat el novembre del 2008.

El processat, però, volia de totes totes casar-se amb la jove índia. I per això, segons recull el fiscal, va idear un pla per segrestar-la juntament amb dos compatriotes més. El 9 de juny del 2009, aquests dos homes van anar fins al pis on vivia la víctima, un quart situat al número 58 de la carretera de les Tries d‘Olot.

Allà, segons recull el fiscal, els dos sequaços van obligar la noia a entrar en una furgoneta i se la van endur fins a Barcelona. Un cop en aquesta ciutat, “i en contra de la seva expressa voluntat, la van mantenir retinguda en un domicili desconegut durant nou dies”, com detalla l’escrit d’acusació.

La intenció dels tres homes era vèncer l’oposició de la jove a les núpcies, i que acceptés casar-se amb la seva exparella. Els tres acusats no van deixar anar la noia fins al 18 de juny del 2009.

El judici per aquests fets s’havia de celebrar aquest matí a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona. El fiscal acusa els tres homes d’un delicte de detenció il·legal, per al qual demana 5 anys de presó. A més, també sol·licita que se’ls prohibeixi apropar-se a menys de 200 metres de la jove índia durant sis anys. Per al nuvi, el ministeri públic eleva la seva petició de pena fins als 7 anys de presó, perquè també li imputa un segon delicte de coaccions.

El judici, però, no s’ha pogut celebrar. De fet, cap dels acusats s’hi ha presentat. L’exparella i un dels col·laboradors estan en parador desconegut i el tercer còmplice, de qui se’n coneix el domicili, ha al·legat estar malalt. Per això, l’Audiència de Girona ha dictat una ordre de cerca i detenció contra els dos primers acusats, perquè quan la policia els localitzi, els detingui i els porti davant la justícia.

El judici per aquests fets s’ha posposat fins al dia 30 d’abril a les deu del matí. Qui els jutjarà serà la mateixa Secció Quarta de l’Audiència de Girona.