L’Hospital d’Olot, entre els centres hospitalaris més ben gestionats de Catalunya

Just el cap de setmana que es fa el trasllat de l’Hospital Sant Jaume d’Olot cap al nou s’han donat a conèixer l’estudi de la Central de Resultats 2013 que ha presentat l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, l’AQuAS. Entre els hospitals que obtenen els millors indicadors per sobre dels estàndards hi ha el d’Olot, el Clínic de Barcelona i el de la Verge de la Cinta de Tortosa. Per altra banda, els que han de millorar els resultats s’hi troben el de la Santa Creu de Reus i el Sant  Pau de Barcelona. El director del CatSalut, l’olotí Josep Maria Padrosa, ha explicat a Olot Televisió que “aquestes dades indiquen el nivell dels hospitals i això els afecta directament amb la partida pressupostària que tindran l’any vinent” en un 5% del pressupost total.

Aquest divendres l’AQuAS ha presentat els informes de la Central de Resultats de l’any 2013 en els àmbits hospitalari, d’atenció primària, sociosanitari i de salut mental i d’addiccions. Aquests informes que són el tercer any que es presenten, recullen i analitzen els indicadors de qualitat de l’assistència dels centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). La conclusió és que el sistema català és, en general, d’alta qualitat, però hi ha centres que han de millorar alguns aspectes com evitar ingressos hospitalaris amb una millor gestió. El director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, Josep Maria Argimon, ha volgut deixar clar que no es parla “d’hospital bons o dolents”.

x