Els primers pacients ja estan al nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

Aquest cap de setmana es fa el trasllat definitiu cap al nou hospital. El avui es traslladen els 73 pacient que hi ha ingressats a l’Hospital Sant Jaume fins al nou centre sanitari del Pla de Dalt. Durant el cap de setmana es farà el trasllat de la resta de material per tal de que dilluns l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa funcioni amb normalitat.

A 2/4 de nou del matí s’ha començat a traslladar els primers pacients cap a les noves instal·lacions. Han estat els 33 pacients en situació aguda els primes a ingressar al nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.  Després s’han anat traslladant la resta de pacients socio-sanitaris i amb traumatismes. Durant el trasllat tots els pacients saben “de quina habitació venien i a quina van al nou hospital” i van equipats amb un full on es dona tota la informació necessària al personal que està treballant en el trasllat tal com ha explicat Carles Puig, gerent de l’hospital.

Un total de 73 pacients són els que s’han de traslladar durant tot el dia amb un sistema en cadena que fins al moment ha resultat ser molt eficient, organitzat pel Servei d’Emergències Mèdiques, el SEM,  i amb el que s’utilitzen quatre ambulàncies i dos unitats de trasllat col·lectiu. Així doncs els pacients es passen del seu llit a l’habitació del Hospital Sant Jaume a la camilla en la que viatgen dins l’ambulància. L’arribada al nou hospital es fa per la zona d’urgències on un equip mèdic els dona la benvinguda al nou centre i els trasllada a la nova habitació.

Rosa Maria  Ferre ha estat l’última pacient que en ocupat l’habitació 230 de l’Hospital Sant Jaume d’Olot i, ha estat, també, la primera en ocupar la 408 del nou centre hospitalari. Ferre ha declarat sentir-se “molt orgullosa” de ser la primer ocupant de l’habitació 408, “sempre podre dir que vaig estrenar aquesta habitació” ha conclòs. També s’ha mostrat satisfeta amb el trasllat i amb el nou hospital “que es molt gran”.

Durant el dia d’avui els serveis d’urgències dels dos hospitals han estat en funcionament.  A l’hospital vell només ham gestionat el trasllat dels malalts i han obert per si de cas algun ciutarà s’hi adreçava, ja que l’hospital que atén als pacients d’urgència a partir d’avui és l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.  En aquest ja a primera hora del matí han arribat els primers pacients. Ha estat una nena que ha patit una indigestió.

Al llarg del cap de setmana s’acabarà de fer el trasllat de tot el material sanitari per tal que el dilluns el nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja funcioni amb total normalitat.