El cuiner Joan Roca és l’estrella convidada en la primera jornada de la Fira Orígens

Aquest cap de setmana es dur a terme la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat. La Fira Orígens on els productes de qualitat i els seus productors en són els protagonistes. Enguany més de 60 expositors hi són presents.

Centenars d’olotins s’han passejat per aquests expositors avui provant els tastets que els diferents productors han ofert en la Fira Orígens. Els assistents també han pogut participar de les moltes activitats que s’han dut a terme. Aquest matí a l’Aula de Cuina s’ha fet una demostració culinària utilitzant la flora com a ingredient de la mà del cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, que ha explicat als assistents con introduir flors i fruits salvatges en les seves receptes.

Els més petits també participen de la Fira. Tenen un espai dedicat exclusivament a ells. És l’Aula dels Nens on es fan diferents tallers perquè gaudeixin amb els productes de qualitat. Avui s’ha fet el taller “Embruta’t les mans de xocolata” on el pastisser local Lluís Riera els ha explicat la procedència del cacau i els ha fet jugar amb les textures i els colors de la xocolata.

També s’ha aprofitat la Fira orígens per presentar segells de qualitat. És el cas de Girona Excel·lence, que reconeix els productes d’aquesta província. Durant la Fira es van poder tastar alguns dels productes amb aquest distintiu, tant a l’expositor com en l’Aula de Tast. En ambdós llocs es poden provar un milfulls de poma caramel·litzada amb foie gras i bacallà, vi o pomes Royal Golden de Girona.

Entre les diverses personalitats que ahir van visitar la fira hi havia el Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, al que van aprofitar per presentar-li alguns productes Girona Excel·lence. Pelegrí ha volgut felicitar la fira que ha valorat de “combinació perfecte” per atraure als visitants ja que “ofereix al consumidor un producte de qualitat i proximitat a la vegada que li permet conèixer l’establiment que el produeix i comercialitza”.

La fira no només es du a terme al Recinte Firal olotí, sinó que enguany i per primera vegada també es viu al centre de la ciutat. Algunes botigues han volgut participar de l’iniciativa i han organitzat tastets amb els seus productes. Es el cas de Xerigot Formatges, que aquesta tarda ha fet un tast guiat de formatges catalans, tot explicant als assistents els tipus de formatges, les seves elaboracions i com fer un tastet d’aquest producte làctic.

Demà la Fira Orígens obrirà per portes per segon dia consecutiu, des de les 10 del matí a les 8 del vespre.