Els Bombers rescaten una dona que s’havia accidentat mentre feia excursionisme al Puigsacalm

Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar una dona que s’ha accidentat mentre feia el cim del Puigsacalm, al municipi de la Vall d’en Bas. L’avís l’han rebut pels volts de les quatre de la tarda d’aquest diumenge i, segons sembla, la víctima hauria relliscat quan es trobava a la part nord de la muntanya, fracturant-se un genoll. Al tractar-se d’un lloc de difícil accés, un helicòpter l’ha hagut de rescatar per traslladar-la en un punt de fàcil accés on l’esperava una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que l’ha traslladat fins a l’hospital d’Olot i de la Garrotxa.

Cap de setmana d’accidents a muntanya 

A banda, els Bombers han realitzat aquest dissabte diversos rescat de muntanya, bona part d’ells per caiguda d’excursionistes a zones de difícil accés. Un escalador de 29 anys s’ha fracturat el peu després de caure des d’una altura de set metres a Sadernes, al terme de Montagut i Oix i ha estat traslladat a l‘Hospital Josep Trueta de Girona. També s’ha rescatat a la zona del Cadinell (Josa i Tuixén, Alt Urgell), un altre excursionista, de 52 anys, que ha estat atès per una fractura a la cama a l’Hospital de la Seu d’Urgell. El tercer rescat ha estat per un ferit per traumatisme cranial provocat per una caiguda entre el Turó de l’Home i el Cim de les Agudes, al Parc Natural del Montseny.