Un activista olotí escriu un diccionari biogràfic sobre els personatges socials i culturals contemporanis d’Olot

L’olotí Josep Maria Canals ha recopilat durant 20 anys els personatges més importants de l’activisme social i cultural d’Olot, i ha descrit el seu treball en un diccionari biogràfic. Compta amb més de 950 entrades, però de moment el recull no veurà la llum perquè no troba cap editor.

Olot compta amb un important teixit cultural i associatiu, i per deixar-ne constància, l’olotí Josep Maria Canals ha volgut posar de relleu la tasca de totes les persones que hi ha al darrere d’aquestes activitats, i les ha agrupat en un diccionari biogràfic d’Olot.

El diccionari compta amb més de 950 biografies, de persones que han viscut entre el 1936 i l’actualitat. Canals comptava amb dos precedents per escriure aquest document: el diccionari biogràfic de l’Empordà, escrit per Inés Padrosa, i la història d’Olot de Joaquim Danés i Torras.

Josep Maria Canals va començar a escriure el diccionari el 1992, i ara n’ha tancat el nombre d’entrades. De totes maneres, no el publicarà fins que trobi un editor que vulgui fer-ho.