La portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll inclosa en la llista indicativa del Patrimoni Mundial

La Comissió Nacional de Patrimoni ha inclòs la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll a la llista indicativa del Patrimoni Mundial, esvaint així els dubtes que planejaven sobre la seva candidatura per tractar-se d’art romànic, un art que, segons la comissió, es presenten masses candidatures.

La portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll continua el seu camí per ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO. La Comissió Nacional de Patrimoni, reunida ahir a Madrid, va decidir incloure el monument ripollès a la llista indicativa del patrimoni mundial. Un motiu de satisfacció i alegria per l’ajuntament de Ripoll perquè suposa un pas de gegant per aconseguir la declaració.

Així s’han esvaït els dubtes que es van generar en el seu moment perquè des de la mateixa comissió s’havia apuntat que últimament es presentava massa art romànic. El consistori ripollès sempre ha defensat que la portalada és una joia única al món.

El regidor de cultura de l’ajuntament de Ripoll, Ramon Santanach, ha agraït el suport i col·laboració de tots els grups polítics de l’ajuntament, entitats i institucions de la comarca i d’arreu del país, i fins i tot, persones a títol personal, que han donat suport a la candidatura en tot moment per poder arribar fins aquí.