El Sismògraf es converteix en el festival de referència de la dansa a Catalunya

El Festival Sismògraf s’ha convertit en el festival estratègic pel mercat de la dansa de Catalunya. Així ho han anunciat el Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, juntament amb l’alcalde d’Olot en la presentació oficial del festival aquest matí a Barcelona.

El festival de dansa d’Olot, el Sismògraf, s’ha convertit de manera oficial en el certamen estratègic de referència de la dansa a Catalunya. Així ho han presentat aquest matí a Barcelona el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’Alcalde d’Olot. Que el Sismògraf es converteixi en el festival de referència nacional de dansa suposa que en els propers anys el festival canviarà substancialment.  Començant per un augment significatiu del pressupost del festival, que probablement es multiplicarà per 10, segons el regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga, gràcies a la col·laboració de la Generalitat i d’altres organismes i entitats. També hi haurà canvis en el format ja que ara hi haurà dues vessants. La part d’exhibició per als espectadors que no canvia a com era fins ara i una nova vessant dirigida als programadors. Això no treu que Olot seguirà fent un “festival de dansa per a la ciutat i els Olotins” tal com ha explicat Tena Busquets, directora del Sismògraf.

Per la propera edició del Sismògraf que s’ha presentat aquest matí, que serà del 24 al 26 d’abril, ja es coneixen alguns espectacles. A la capital garrotxina es podran veure Són Capricis, de la companyia Mudances. També hi seran presents el grup Antigua i Barbuda i la companyia Danat Dansa.

Deixa un comentari