Quatre empreses de la comarca inicien el projecte ‘Locomotora Energètica de la Garrotxa’ per millorar l’eficiència energètica a la indústria i aconseguir una zona zero CO2

Les sinèrgies entre l’empresa olotina Wattia Innova i LC Paper de Beuda han propiciat l’inici d’un projecte anomenat Locomotora Energètica de la Garrotxa. Consisteix en portar a la indústria l’eficiència energètica que Wattia ha portat a les seves oficines. Les empreses Noel Alimentaria i la Fageda s’han interessat per portar aquesta eficiència a les instal·lacions que projecta construir. L’objectiu és aconseguir una zona zero CO2 a la Garrotxa.


Algunes de les empreses més importants de la Garrotxa han pres nota dels triomfs aconseguits per l’empresa olotina Wattia Innova en matèria d’eficiència energètica. Ara volen introduir aquesta eficiència en les seves estructures industrials. De moment, les empreses interessades són, a banda de LC Paper, també Noel Alimentària i la cooperativa La Fageda. Aquestes empreses introduiran millores en matèria d’eficiència energètica a les noves fàbriques que estan projectant. El projecte no només es redueix a l’ús d’energies renovables, sinó també necessita de canvis en els processos de treball. La Generalitat aplaudeix el projecte. Una altra empresa amb capital garrotxí s’han afegit per col·laborar en el projecte. Es tracta de Metalquímia, que aportarà tecnologia puntera per aconseguir aquesta transició cap a una zona zero CO2.

Deixa un comentari