Comença la novena edició del Projecte Rossinyol amb 10 parelles que fomentaran la integració dels escolars d’origen estranger

Ja s’ha posat en marxa una nova edició del Projecte Rossinyol. Un total de 10 parelles formades per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de 5 centres de secundària d’Olot participen d’aquest programa, que fomenta la inclusió social en els escolars d’origen estranger. La Universitat de Girona juntament amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal treballa per fer possible el Projecte Rossinyol, que aquest any arriba a la novena edició.

La Mihaela i la Ping s’han conegut aquest dissabte a l’acte de benvinguda del Projecte Rossinyol. Després de presentar-se i d’intercanviar-se els telèfons, ja han quedat per trobar-se la setmana que ve. Elles són una de les deu parelles de la Garrotxa (formades per un estudiant de la Universitat de Girona i un alumne de secundària d’Olot), que, a partir d’ara i fins al mes de maig compartiran tres hores cada setmana.

Fins al mes de maig, les parelles del projecte Rossinyol es trobaran per realitzar activitats i sortides que els permetin conèixer millor l’entorn i la llengua. Durant el programa, els universitaris hauran d’acompanyar els estudiants de secundària amb l’objectiu d’accelerar el seu procés d’integració. D’aquesta manera, els mentors es converteixen en el referent dels alumnes de secundària tot compartint plegats activitats de lleure que els estimulin i els donin accés a àmbits als quals difícilment accedirien. Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol. El curs 2006-07, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa que cada any aconsegueix resultats extraordinaris.