El Govern Municipal d’Olot redactarà la proposta definitiva sobre els usos de l’antic hospital al més aviat possible per tal retornar l’activitat al centre de la ciutat

Ahir l’Ajuntament d’Olot va finalitzar el procés participatiu sobre els usos que ha de tenir l’antic hospital amb una trobada oberta a la població en general. L’equip de Govern treballa per presentar una proposta definitiva al més aviat possible per tornar a dinamitzar l’entorn de l’hospital.

Després de reunir-se amb els comerciants, el col·legi d’arquitectes, les associacions de veïns i les entitats, ahir l’Ajuntament d’Olot va completar aquest dilluns el procés participatiu sobre els nous usos de l’Hospital Sant Jaume amb una trobada oberta a la ciutadania. Els olotins van poder opinar sobre les diferents propostes, a través de suggerències, precs i plantejaments que seran tinguts en compte en la redacció de la proposta definitiva. La majoria de solucions proposades per l’equip de Govern gaudeixen de consens. Agraden de forma majoritària les propostes per ubicar els organismes autònoms de l’Ajuntament, la nova Oficina de Turisme i el centre logístic de la illa energètica de la plaça Mercat. També agrada el manteniment de part de l’espai com a residència de la gent gran. L’equip de govern també ha rebut la proposta del PSC de fer-hi pisos tutelats, però, de moment, no té previst tirar-la endavant.

Sobre la reserva de part de l’edifici per a activitat comercial, l’equip de Govern ultima una proposta amb la que busca el consens. Ara pensa a ocupar un 8% de l’espai, i no un màxim del 20%, com apuntava en un primer moment. La reserva de part de l’espai per a activitat comercial és ben vista per la majoria de ciutadans consultats, si bé encara compta amb l’oposició d’algunes forces polítiques representades a l’Ajuntament.

El que l’equip de Govern percep del procés participatiu és la necessitat de tornar a dinamitzar l’edifici de l’antic hospital per tal de recuperar el trànsit de persones al centre de la ciutat. L’alcalde creu que és necessari presentar una proposta complerta, encara que faltin pocs mesos per a les eleccions municipals. L’equip de Govern municipal espera poder presentar en els propers dies la proposta definitiva sobre els usos de l’antic hospital.