L’illa energètica del centre d’Olot, impulsada per Gas Natural i l’empresa olotina Wattia Innova, ja comença a ser una realitat

La nova plaça mercat ha agafat forma des de la superfície, preparada per la inauguració aquest divendres, però també sota terra. I és que l’illa energètica que s’hi està creant al seu entorn ja avança. La companyia olotina Wattia Innova, juntament amb Gas Natural, són els encarregats de desenvolupar aquest projecte que han tirat endavant després de guanyar el concurs de licitació. Wattia Innova creu que la unió amb Gas Natural és molt necessària i productiva.

Aquesta illa energètica inclou cinc equipaments públics del centre de la ciutat i suposa un estalvi energètic, pels edificis, superior al 50%. Els equipaments a on hi arriba aquesta infraestructura tèrmica són: el nou mercat, l’antic Hospital Sant Jaume, els geriàtrics la Caritat i Montsacopa, i el Museu Comarcal de la Garrotxa. En ells se’ls hi aplicarà diferents sistemes d’excel·lència energètica, que ja utilitza l’Espaizero de Wattia Innova.

A l’antic edifici de l’Hospital Sant Jaume es planteja la possibilitat de fer-hi un aparador de vidre, perquè els ciutadans des del carrer puguin veure els sistemes d’estalvi que hi funcionen. Ara per ara, s’ha restringit el pas per aquesta vorera del carrer Mulleras. Justament en aquesta zona és on s’hi ha instal·lat la caldera per aportar aigua calenta i calefacció a l’hospital Sant Jaume. A més, els tubs que hi ha instal·lat tenen la possibilitat d’ampliar-se en el cas que més endavant, d’altres edificis o empreses de la ciutat es vulguin sumar-se al projecte.

Per a Wattia Innova, aquest projecte és una gran oportunitat per poder instaurar el model de vida que defensen i poder transmetre el necessari ‘canvi de xip’ a tots els ciutadans, a fi d’aconseguir un futur més sostenible arreu.