L’Associació Amics del Tren Olot-Girona participa a la RailExpo de París, el certamen de modelisme ferroviari més important Europa

Aquest 2014 fa 170 anys dels primers projectes per fer arribar un ferrocarril de Girona fins a Olot. De fet aquell mitjà de transport no va arribar a la Garrotxa, en concret a les Planes d’Hostoles, fins el 1.902 i Olot va haver d’esperar fins el 1.927. El tren va estar en funcionament durant 42 anys i el 69 l’Estat va decidir tancar el tram tot i els informes favorables a una possible rendibilitat. Encara avui la Garrotxa té molt present el tren i prova d’això és l’Associació Amics del Tren Olot-Girona. L’entitat viurà a partir d’aquest divendres i fins diumenge la fita més important dels seus 15 anys d’història. Participaran a la RailExpo de París, la gran mostra internacional dedicada al modelisme ferroviari, amb una maqueta feta artesanament pels membres de l’entitat olotina. Medeix 18 metres lineals i té les 5 estacions del tram garrotxí de la línea del tren, que va des d’Olot a les Planes d’Hostoles.

Maqueta tren d'Olot

L’Associació ja es troba a París. Aquest dijous al matí arribaven amb un camió a la capital francesa i començaven a descarregar la maqueta. Les Notícies d’Olot Televisió ha parlat amb el president de l’entitat, Ignasi Riera, que ha explicat que la RailExpo de París és un esdeveniment de referència a Europa, visitat per ciutadans d’arreu del continent. És per això que ha dit sentir-se orgullós que l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona hagi pogut participar-hi amb la maqueta de grans dimensions. El president també ha explicat que l’entitat ha viatjat amb el gegant que els va regalar l’artista irlandesa Aideen Barry, i que també quedarà exposat en el recinte on col·locaran la maqueta. Riera s’ha acomiadat de l’entrevista de Les Notícies ressaltant que el muntatge de la gran maqueta del tren Olot-Girona a la RailExpo de París és una bona oportunitat per donar a conèixer als europeus el testimoni d’un mitjà de locomoció tant estimat pels olotins com ha estat el conegut com a Carrilet.